Program : Lun - Vin 08:00 - 18:00
Ploiesti, Prahova, Romania

Montaj Parchet Stratificat

Echipa noastra de profesionisti este gata sa vina in sprijinul dumneavoastra !

Fiind un produs ”viu”, din lemn natural, parchetul ofera o senzatie de cald si eleganta casei.
Datorita compozitiei si grosimii, parchetul stratificat reduce vibratiile din podea si prin urmare zgomotul.
Parchetul stratificat este rezistent la abraziune si are o durata medie de viata de 30 de ani.
Se monteaza intr-un timp relativ scurt si poate fi utilizat in 24 de ore de la montaj.
Parchetul stratificat montat cu adeziv special permite o fixare robusta a acestuia. Drept rezultat, parchetul va fi fix, fara sa se miste sau sa scartaie cand pasim.
In cazul montajului fara adeziv (valabil doar pentru parchetul din lemn stratificat dublu click), parchetul stratificat se monteaza pe un suport izolator. In aceasta situatie, parchetul poate fi utilizat imediat dupa montaj.

Sfaturi in Montajul Parchetului Stratificat

Inainte de instalarea parchetului stratificat, pastrati ambalajele pachetelor nedeschise in incaperea in care vor montate timp de 1 – 2 saptamani pentru aclimatizare. Deschideti pachetele pe masura ce lucrarile avanseaza.
Lemnul este un material viu si fiecare placa este unica, cu nuantele naturale si variatiile de structura, caracteristice diferitelor specii din lemn.
Radiatiile UV modifica culoarea lemnului de parchet de-a lungul timpului; speciile de lemn de culoare inchisa se deschid; speciile de culoare deschisa prezinta modificari mai putin vizibile.
Variatiile de culoare din zonele acoperite de covoare si mobilier se uniformizeaza in timp ca urmare a expunerii la lumina soarelui. Eventualele modificari de culoare se manifesta in principal in primul an dupa instalare.
Asemeni altor materiale naturale, parchetul din lemn se dilata si se contracta, in functie de modificarile ce intervin asupra umiditatii aerului.
Pentru a preveni aceasta expansiune care apare, de obicei, in timpul verii, puteti lasa un spatiu de dilatare de 7-10 milimetri.
Distanta fata de perete sau alte pardoseli poate fi acoperita cu o plinta sau cu profile, intre parchet si perete sau alt tip de pardosea.

Lacuirea Parchetului Stratificat

Avantaje

– Rezistenta mare la abraziune
– Ofera un aspect cald si elegant incaperii
– Usor de ingrijit
Tipuri de lac pentru parchet:
  • mat  – accentueaza fibra naturala a lemnului
  • semimat – sublineaza fibra precum si culoarea parchetului
  • lucios – ofera un aspect de oglinda parchetului si prin urmare mareste din punct de vedere optic dimensiunea camerei

Avantaje in Folosirea Uleiului de Parchet

-Patrunde adanc in fibrele lemnului oferind o protectie superioara.
-Fibra naturala a lemnului este accentuata si parchetul capata un aspect unic.
-Uleiul creaza o suprafata antistatica si calda la atingere.
-Parchetul finisat cu ulei este simplu de ingrijit.

Incalzirea in Pardosea in cazul Parchetului Stratificat

Caldura din pardosea ar trebui sa fie repartizata uniform pe intreaga suprafata a pardoselei. Pornirea sistemului de incalzire se face cu cel putin doua saptamani inainte de instalarea parchetului. Ajustati temperatura gradual, astfel incat sistemul sa atinga un nivel de 2 / 3 din puterea maxima inainte de instalare. Acest lucru trebuie facut, indiferent de perioada din an. Asigurati-va ca incaperile sunt bine ventilate.
Sistemul de incalzire prin pardosea trebuie sa fie setat la o temperatura mai scazuta (in jur de 18°C) cu una – doua zile inainte de montajul parchetului si ajustat apoi gradual la temperatura normala pe durata a una – doua saptamani dupa instalare. In cazul incalzirii prin pardosea temperatura la nivelul parchetului nu trebuie sa depaseasca 27°C. Variatia maxima de temperatura de la o zi la alta la suprafata podelei nu ar trebui sa depaseasca 5°C. 
Luati in considerare acest lucru, mai ales in zonele acoperite cu covoare.
Incalzirea in pardosea cauzeaza uscarea parchetului si induce contractia acestuia suplimentara. Umiditatea relativa a aerului din incapere ar trebui sa fie mentinuta intre 40% si 60% pe parcursul tuturor anotimpurilor pentru a mentine parchetul in stare impecabila.
Cand umiditatea relativa a aerului scade sub 30%, aceasta poate provoca distantarea lamelelor de la parchet. Fagul, artarul, paltinul si jatobá reactioneaza mai intens la variatiile umiditatii relative a aerului decat alte specii de lemn, ceea ce face inoportuna, instalarea lor in cazul unui sistem de incalzire in pardosea.

Recomandari dupa Montajul Parchetului

Cand se observa uzura intre zonele circulate si mai putin circulate ale parchetului, este necesara slefuirea si aplicarea unui strat de lac/ulei, inainte ca stratul de uzura sa afecteze partea cruda a parchetului stratificat. O data afectata aceasta parte, parchetul nu mai poate fi reconditionat.
La corpurile de mobilier (scaune, fotolii, noptiere, etc.) se recomanda folosirea elementelor de pasla auto-adeziva.
Praful, nisipul si resturile de pamant trebuie indepartate de pe parchet cu ajutorul aspiratorului si a unei lavete de mop umezite, bine stoarsa.
Va recomandam folosirea de solutii speciale pentru curatarea parchetului.