Program : Lun - Vin 08:00 - 18:00
Ploiesti, Prahova, Romania

Gresie si Faianta

Echipa noastra de profesionisti este gata sa vina in sprijinul dumneavoastra !

Pregatirea suprafetei, respectarea tehnologiei de lucru si refacerea stratului de hidroizolatie sunt foarte importante, la inlocuirea placilor de faianta, chiar si in cazul in care este schimbata o singura placa. Datorita diferentelor de temperatura, pot aparea fisuri mici in chitul de rosturi, care nu sunt vizibile ochiului, dar favorizeaza cu usurinta infiltrarea apei. Astfel, in timp, riscam patrunderea umezelii, pe la rosturi (chiar si atunci cand a fost folosit un chit aquastatic) si prin urmare deteriorarea celorlate placi. 

Sfaturi Utile pentru Montajul de Gresie si Faianta

  • Se recomanda folosirea de adezivi resitenti la umiditate si chituri pentru rostuit aqua statice. Pe langa protectie impotriva umiditatii, acestea ofera o mai buna aderenta a placilor de faianta si gresie.
  • Hidroizolarea bailor si a peretilor din bucatarie (acolo unde vin montate chiuvete, cabine de dus, vani), este necesara pentru a preveni infiltratiile de apa care vor duce la degradarea peretiilor si prin urmare costuri mari si timp pierdut in repararea acestora.
  • De asemenea, se recomanda hidroizolarea teraselor in cazul in care vor fi acoperite cu gresie, pentru a preveni infitratiile de apa in casa, care pot distruge pardoseaua incaperii sau crea igrasie.
  • O atentie deosebita trebuie acordata finisajelor rosturilor de la faianta si gresie, pentru a obtine linii perfect drepte si estetice.

Trei Aspecte Foarte Importante in Pregatirea Suprafetei pentru Realizarea unei Cabine de Dus

1) Grunduirea suprafetelor cu un grund de profunzime, resitent la umezeala. Acesta are rolul de a intari suprafata de lucru si a preveni desprinderea placilor de faianta si gresie.
2) Indreptarea peretilor si a pardoselii.
3) Adaugarea unui al doilea strat de grund si hidroizolarea si aplicarea benzii pentru colturi. Acestea au rolul de a preveni transferul de umezeala in perete care duc la aparitia igrasiei in incaperile alaturate.

Trei Pasi Pentru a Obtine o Lucrare de Calitate in Montajul de Gresie si Faianta

Pasul 1 
Suprafata ce urmeaza sa fie placata cu gresie sau faianta trebuie sa fie perfect plana, altfel costurile de lucru vor fi mai mari si calitatea lucrarii mult redusa.
 
Pasul 2 
Suprafata trebuie sa fie rezistenta si aderenta. In caz contrar, indiferent de calitatea materialelor care urmeaza a fi folosite, calitatea lucrarii va fi afectata, neavand un strat suport corespunzator. De aceea, respectarea technologiei de lucru reprezinta un aspect important in montarea de gresie si faianta.
 
Pasul 3
Este recomandabil sa se acorde o atentie deosebita atat calitatii cat si compatibilitatii materialelor, pentru a obtine o lucrare estetica, de lunga durata si pentru a evita degradarea suprafetelor intr-un timp foarte scurt.